MAKEUP

percek alatt...


ALAPOZÁS FELSŐFOKON

Sajnos csak kevés nőnek adatik meg a tökéletes, hibátlan arcbőr, de még nekik is ajánlott apróbb hibáikat s bőrük egyenetlenségeit elkendőzvén valamilyen alapozót használni; a többieknek azonban szinte kötelező, s bárki, akit már sminkelt profi szakember beláthatja, hogy egy alapozó csodákra lehet képes, ha jól használják. Ehhez szeretnénk nektek segítséget nyújtani az alapszabályok leírásával, s néhány profi smink trükkel:

A választás:
1. Soha ne a kezünkön próbáljuk ki az alapozót, mert a kézfej bőre sötétebb az arc bőrénél.

2. Alapozó vásárlásakor mindig legyen kéznél egy kis tükör, s az alapozót ellenőrizzük természetes fénynél is.

3. Egy alapozó nem felel meg egész évben, hiszen például nyáron sötétebb az arc bőre: így minden évszakban igyekezzünk az arcbőrünk színéhez leginkább harmonizáló alapozót használni.

4. Alapozónk télen és nyáron egyaránt rendelkezzen a megfelelő
uv szűrő védelemmel, hiszen a téli uv sugárzás is jelentős lehet arcunk érzékeny bőrének.

Az alapozó használata (lépésről-lépésre):
1. A legjobb hatás elérése érdekében az arcot először mindig alaposan tisztítsuk meg, s ne feledkezzünk el az arcápolás további lépéseiről sem (tisztítás, tonizálás, hidrítálás): a mi tippünk: a Clinique háromlépéses arctisztító termékcsalád.

2. Az arcbőrt speciálisan is felkészíthetjük az alapozó vagy kompakt púder használata előtt, ha az arc tisztítása után felviszünk egy réteg bőrtónusjavító sminkalapot, például: Avon invisible make up base3.A folyékony alapozót használat előtt mindig rázzuk fel!4. Az alapozót mindig kézzel vigyük fel az arcra, hiszen a kéz melegétől könnyebben kenhetővé válikaz állaga, és elkerülhetjük a szivacs által húzott csíkokat.5. Mindig az orrtól haladjunk kifelé, s az arcon fentről-lefelé, hogy az arcon található pihék rendezettek maradjanak, s hogy a felvitt alapozót egyenletesen tudjuk eloszlatni. (A maximalistáknak a nyak és a dekoltázs sminkelése is megengedett a már ismert módszerrel.)6. Amennyiben a szem alatt sötét karikák "díszelegnek", melyeket nem tüntetett el az alapozó: egy kis kék szemhéjpúdert vegyítsünk megszokott hidratáló krémünkkel, s egyenletesen oszlassuk el a szem alatt.

7. Az orra az orcákra és a homlokra egy árnyalattal sötétebb alapozót is használhatunk a drámai, napbarnított hatás elérése érdekében. A mi tippünk: Lancome mix alapozó szett

8. Az alapozó használata után megmaradt apróbb hibákat korrektorral korrigálhatjuk, melynek színe feltétlenül megegyező kell, hogy legyen az alapozó színével, különben sajnos felléphet a "pulyka tojás" effektus.

9. A teljes smink befejezése után pedig kötelező a púder használata, mely egyrészt: eltünteti az orcára lepergett szemhéjpúder szemcséket, másrészt: rögzíti a sminket, harmadrészt pedig: eltűnteti a megmaradt hibákat, és megszünteti az olajos csillogást!
Szeretnél egy ilyen weblapot teljesen ingyen?
Ez a weboldal a Nanoweb honlapszerkesztővel készült.
© Minden jog fenntartva.