MAKEUP

percek alatt...


ARCTISZTÍTÁS

A helyes arctisztítás

 

Az üzletekben olyan széles a szépségápolási szerek skálája, hogy a legtöbbről gyakran nem is tudjuk, hogy mire jó, illetve, hogy mikor is kéne használni. A tévedések elkerülése végett elmondjuk az arctisztítás helyes menetét.
Amit rögtön le kell szögeznünk: az arctisztítás minden este és reggel kötelező kell, hogy legyen. Fiatalon az ember hajlamosabb elhagyni a lemosást, így nem ritka, hogy ’füstös szemekkel’ ébredünk az előző napi fennmaradt smink miatt. A hanyagság azonban előbb utóbb nyomot hagy az érzékeny arcbőrön, így nem érdemes kísérletezgetni, néhány percet minden nap rá kell szánni a tisztításra.
A smink lemosása egyértelmű, de miért kéne akkor is arcot tisztítani, ha nem vagyunk kisminkelve, valamint reggel, ébredés után? Sminktől függetlenül a nap során a bőrre nagyon sok szennyeződés kerül, amik eltömítik a pórusokat így begyulladhat a bőr. Az éjszaka nagyon sok anyag (faggyú, verejték, stb.) távozik a szervezetünkből, így nem árt egyszer áttörölni az arcunkat is, látványos lesz a vattapamacson az ok.
Az arctisztítás menete:
1.    Arctej: vattapamaccsal töröljük tisztára az arcunkat. Fentről lefelé haladjunk, különösen ügyeljünk arra, hogy ne hagyjuk ki a hajtöveknél sem a bőrt. A szemek esetében bentről kifelé simítsuk a szemhéja, a rúzsnál viszont pont fordítva, hogy ne maszatoljuk szét arcunkon az élénk színeket.
2.    Arctonik: a művelet lényege ugyanaz, mint az arctej esetében. Hogy miért is van mégis a tonikra szükségünk? A tonikkal egyenlítjük ki bőrünk PH-értékét, ami az arctej után megváltozik, illetve más jótékony hatásokkal is ellátják a különböző márkák, például kaphatunk pórusösszehúzó, frissítő arctonikot is.
3.    Hidratáló krém: az arclemosás utolsó mozzanataként jöhet a hidratáló krém, ami kellő mennyiségű nedvességgel látja el bőrünket.
Ha kicsit több időt szánunk az arc bőrének megtisztítására, akkor érdemes a három alapvető lépésen kívül még pár mozzanatot beiktatni:
1.    Arctejes tisztítás
2.    Arcradírozás: eltávolítjuk az elhalt hámsejteket, így a hatóanyagok is gyorsabban felszívódnak, illetve a bőrünk sem gyullad be
3.    Gőzölés: egy 5-10 perces gőzölés a vérkeringés javítása, illetve a bőr fellazítása érdekében
4.    Mitesszerek kinyomkodása: kizárólag tiszta kézzel, óvatosan, lehetőleg egyszer használatos kendővel
5.    Fertőtlenítés tonikkal: a megnyomkodott, sérült bőrfelület fertőtlenítése
6.    Hidratáló krémezés
Fontos, hogy mindig bőrünknek megfelelő terméket válasszunk! Ha csípi arcunkat egy bizonyos termék, akkor használatát azonnal szakítsuk meg, valószínűleg nem a mi bőrtípusunkhoz illik. Figyeljünk arra is, hogy vannak olyan termékek, amiket kifejezetten nem ajánlanak szemre, vagy csak szemre és az arc többi részén nem használható. Mindig tartsuk be ezeket a figyelmeztetéseket, hiszen a helytelen használat miatt is csíphet, kipirosulhat a bőrünk.
Szeretnél egy ilyen weblapot teljesen ingyen?
Ez a weboldal a Nanoweb honlapszerkesztővel készült.
© Minden jog fenntartva.