MAKEUP

percek alatt...


SMINKECSET ÉS TÁRSAI

 

A megfelelő ecsettel sminked tartósabb lehet, arról az egyszerű tényről nem is beszélve, hogy valószínűleg mindenből a megfelelő mennyiséget veszi majd fel, más szóval jobb eredményt érhetsz el vele. Választani nem könnyű, hisz annyiféle van már, és az sem mindegy, természetes vagy szintetikus alapanyagút veszel-e a kezedbe.

Igaz, a legtöbb palettához már jár aplikátor és/vagy ecset, ezek azonban ritkán képviselik azt a minőséget, ami a tökéletes sminkhez kell. Sőt, nem egyszer még azzal a sminktermékkel is bajlódni kell, amihez mellékelték. A következő útmutatót direkt az alapján állítottuk össze, mit hova érdemes bevetni!

Szemrevalók

Szivacsos aplikátor

Az egész szemhéjadra alkalmazhatod. Esti smink készítéséhez nedvesítsd meg, és használd az aplikátor keskeny, oldalsó részét. Így vidd fel a szempillák tövébe a legsötétebb árnyalatot, egészen a külső sarkokig.

Lapos ecsetek
Leginkább azért szeretjük jobban, mint a szivacsos végű aplikátort, mert ezek puha és természetes anyagúak. A legszélesebbet használd a szemhéjad mozgó részére, árnyékoláshoz a bal szélső keskenyebbet, míg a csapott tetejűt szemed kontúrozásához.
A természetes sörtének köszönhetően bátran kísérletezhet a színekkel: így könnyebben keverheted, építheted őket, ami leginkább a füstös szemeknél hasznos.

Tus ecset
Nagyon vékony ecset, nincs több 2mm-nél sem a legvastagabb példánya. Éppen ezért a kezdők közül kevesen választják, inkább megveszik a szivacsos végű tusokat. Azonban érdemes ezzel gyakorolni a gélfesték felvitelét, mert az eredmény mesés és valóban hosszan tartó.

Szemöldökhöz

Pilla és szemöldök ecsetek
Kontúrozzák a szemöldöködet, és egyben eltávolítják a felesleges szempillafestéket a szempilláidról. Speciális pilla ecseteket, és szemöldök ecseteket és 2 az egyben-t is találhatsz. Kis fésűk, vagy hasonlítanak a szempilla aplikátorodra.

Kemény és szögletes ecsetek
Ezek a ferde élű ecsetek alkalmasak arra, hogy felvigyék a festéket a szemöldöködre. Az ideális kontúrformánál az ecset szálainak merevnek és természetesnek kell lennie. Ezt a fajta ecsetet a szemfestékhez és a szemceruzához is használhatod, hogy a színnek speciális vonalvezetést adj.

Arcszínhez

A pirosítókhoz, porpúderekhez, bronzosítókhoz stb. természetes és rugalmas ecseteket használj.

Púderhez, bronzosítóhoz vagy pirosítóhoz: egy nagy puha ecsetet mindig hordj magaddal a piperetáskádban!
Ezzel tökéletessé teheted az arcszínezésedet, nem csak az arcodra, de a nyakadra is tehetsz vele púdert. Válassz nagy,kerek puha ecsetet a por és kompakt púderhez. Válassz kisebb kerek vagy lapos kontúrú ecsetet a pirosítóhoz és a bronzosítóhoz. Ezzel az arccsontodat is kiemelheted – gyors módja hogy elpalástoljuk az éveket. A Kabuki ecset (balról a második) ugyanezt teszi, csak kisebb a nyele.

Alapozóhoz, vagy szem alatti termékekhez
Lapos és kicsit kerek élű ecset, szintetikus szálakkal, melynek segítségével az egész arcodon alkalmazhatod a terméket. Könnyebb velel az alapozó megfelelő adagolása. Így biztos csak annyit viszel fel arcodra amennyi valóban szükséges, ellentétben azzal, amikor az ujjadat használod erre.

Szivacs folyékony alapozóhoz
A habszivaccsal tudod a legegyenletesebben, foltok nélkül felkenni az alapozót az egész arcodra.

Legyező ecset
Porpúderhez és az utolsó simításokhoz tökéletes. Ahhoz kell, hogy eltávolítsa a felesleges púdert, nehogy elduguljanak a pórusok, valamint a szem alatti táskák elfedésére ezzel érdemes felvinni leheletnyi highlightert.

Csókos szájhoz – Rúzsecset

Általában csúcsos és vékony vagy lapos és szögletes, szintetikus szálakból van. Segít felvinni pontosan a rúzst és megakadályozza a csomókat. A tökéletes ajakvonalhoz kezdd el kihúzni az ajkaidat ceruzával. Rúzzsal töltsd ki, és használd a rúzsfelvivő ecsetet. Ugyanezt használhatod a szempillavonal sminkjéhez is.
Szeretnél egy ilyen weblapot teljesen ingyen?
Ez a weboldal a Nanoweb honlapszerkesztővel készült.
© Minden jog fenntartva.